Miss Civilisation Special 2012

V letech 2012 až 2013 se Alexandra Belingerová zúčastnila několika světových soutěží krásy, kdy z fotografií je patrné, že již v té době používala název Miss Czech Republic.

Historicky první soutěží byla soutěž Miss Motors v Itálii, kde se zúčastnilo celkem 50 dívek. O několik týdnů později odletěla reprezentovat Českou republiku do Turecka do Antálye na soutěž Miss Civilisation Special 2012. Přihlásila se a z nominovaných dívek vyhrála postup do finále a odletěla do slunného letoviska Belek nedaleko Antalye.

V roce 2013 Alexandra Belingerová zajistila na mezinárodních soutěžích po dohodě s Robertem smlouvy, kdy od dalšího roku létaly dívky pod názvem Miss Czech Republic, kde reprezentovaly Českou republiku.

World Miss University 2012

Po zkušenosti v Itálii a následně v Turecku se Alexandra Belingerová zúčastnila světové Miss v hlavním městě Jižní Korey, v Soulu. Během pobytu na této soutěži získala kromě zkušeností z modelingu a soutěže krásy také mnoho zážitků z poznávání kultury a přírody Jižní Korey. Součástí cestování byla i návštěva demilitarizované zóny u hranic se Severní Koreou.