Miss Aura International 2020

Minulý rok na stupni vítězů stála Kristýna Malířová (II. Vicemiss České republiky 2018), letos do boje o korunku krásy bojovala nástupkyně, Sára Lyčková (I. Vicemiss České republiky 2019 a Miss Sympatie 2019). I tato soutěž se potýkala s problémy způsobené koronavirovou pandemií. Termín soutěže byl původně datován na květen 2020, nakonec vše bylo přesunuto a i přes obavy organizátorů dorazilo na světovou soutěž více než 40 reprezentantek z celého světa.

Den před finále proběhlo semifinále, kde se soutěžící představily v národním kostýmu a některé z nich se účastnily Talent show. V pátek 25. září proběhlo velké finále, ze kterého vzešla nová vítězka soutěže Miss Aura International 2020. Dívky byly ubytované v luxusním hotelu Rixos Sungate přímo na pláži. V průběhu soutěže navštívily spoustu krásných míst v Turecku. Podívaly se do starého města Antalya, kde měly možnost fotit se a natáčet videa. Došlo i na zábavný park The Land of Legend a festival A May Fest, kde probíhaly různé sportovní aktivity (paddleboarding, fotbal, vodní sporty). „Byl to pro mě neuvěřitelný zážitek a nezapomenutelná zkušenost do života. Konkurence byla velká a i přesto, že jsem se neumístila, dostala jsem se do TOP18, za což jsem velmi vděčná. “ uvedla Sára.

The Miss Globe 2020

Na přelomu října a listopadu 2020 se Nikola Kokyová, vítězka Miss České republiky 2019, účastnila světové soutěže The Miss Globe 2020. Její předchůdkyní byla Kristýna Malířová, která na této soutěži obsadila páté místo. Cestu reprezentantky České republiky bylo možné sledovat v přímém přenosu na facebookových a youtubových stránkách The Miss Globe Beauty Pageant.

„Přípravy na světovou Miss trvaly více než 2 měsíce, a několikrát i má účast byla ohrožena samotnými vládními nařízeními. Do poslední chvíle jsem nevěděla, zda kvůli koronaviru budu moci odletět. Naštěstí mi stačil negativní test a mě již nic v cestě nebránilo. Byla to pro mne velká zkušenost a jsem nesmírně nadšená, že jsem se domů nevrátila s prázdnou,“ uvedla čerstvě titulovaná Miss. Nikola získala titul Miss Elegance 2020 a probojovala se do TOP15.